0 مورد   0 ریـال

آرشیو مطالب





طرز تهیه چای سیاه و سبز

چهارشنبه 7 شهريور 1397

طرز تهیه ی چای سبز چای سیاه و انواع دمنوش ها و خدمات مورفی ریچاردز و ایده آل سرویس

اکنون به ذکر نکات مهمی درباره طرز تهیه ی چای سبز، چای سفید ، چای سیاه، چای اولونگ و انواع دمنوش ها می پردازیم. حالا همه چیز را درباره ی دم کردن چای ها و دمنوش ها میگوییم، با ما همراه شوید.

 

بیشتر رستوران ها ، کافه ها و افراد خانه روش خاصی برای دم کردن استفاده نمیکنند، آنها تنها برگهای گیاه  را در آب جوش میریزند و سرو میکنند. خیس کردن درست برگها تخصص خاصی نمیخواهد اما به راحتی این هم نیست که فقط روی برگ چای یا دمنوش آب جوش بریزیم و صبر کنیم تا دم بکشد. داشتن بهترین فنجان چای یا دمنوش مستلزم این است که چند تکنیک ساده را انجام دهیم. فوت و فن دم کردن چای و دمنوش ها 6 قسمت دارند: کیفیت گیاه، آب، مقدار گیاه، دما، زمان، ظروف

 

1. گیاه خوب 

مهمترین عامل برای داشتن یک فنجان چای خوب این است که چای خوبی انتخاب کنید ، برای اینکه چای خوبی انتخاب کنید سعی کنید چای ها مختلف از برندهای مختلف را امتحان کنید تا بتوانید مطابق سلیقه ی خود بهترین را انتخاب کنید.

با توجه به اینکه نحوه ی کشت و برداشت و جغرافیای محل تولید گیاه ، نوع خاک و مواد معدنی موجود در آن، هوا، زمان آبیاری و همینطور زمان برداشت محصول مواردی هستند که  روی خواص و فوائد گیاه اثر میگذارند به منظور دستیابی به بهترین چای یا دمنوش از گیاهان بسته بندی شده با تاییدیه سازمان غذا و دارو استفاده کنید تا از کیفیت آن اطمینان داشته باشید. شما با انتخاب چای یا دمنوش های بسته بندی نسبت به تاریخ انقضای گیاه و محل تولید و اصالت آن اطمینان دارید و میتوانید گیاهی که در تاریخ مصرف خود قرار دارد را انتخاب کنید و از مصرف گیاهان کهنه خودداری کنید. . برگهای گیاهان در بسته بندی ها در شرایط بهداشتی بسته بندی شده اند و هم به دور از آلودگی های محیطی نگه داشته میشوند که این امر در خصوص گیاهان فله اتفاق نمی افتد، چای ها و دمنوش های فله میتوانند در معرض نور خورشید، رطوبت، گرد و خاک و سایر آلودگی ها در محیط فروشگاهها قرار بگیرند و از سلامت گیاه بکاهند.


2. آب مناسب برای چای و دمنوش

 آبی که طعم خوبی داشته باشد یا طعمی نداشته باشد آب مناسبی است، بسته به منطقه ی زندگی و منبع آبی که در دسترس است ممکن است آب با کیفیتی در دسترس شما نباشد در این صورت میتوانید از آب تصفیه شده و یا آب معدنی استفاده کنید. در صورتی که آب طعم خاصی بدهد کاملا روی طعم نوشیدنی شما تاثیر میگذارد. آبی که استفاده میکنید باید تازه باشد، آبی که بارها جوشیده و مردم چین به اصطلاح میگویند "مرده"، به شما یک فنجان نوشیدنی عالی نمیدهد.

3. مقدارمورد نیاز چای یا دمنوش

 در واقع ریختن مقدار زیادی از چای یا دمنوش در قوری باعث میشود طعم نوشیدنی شما تلخ و جیب شما خالی شود، مقدار خیلی کم گیاه هم باعث بی مزه شدن و کم شدن طعم و خاصیت نوشیدنی شما میشود.

( مقدار چای: مقدار کافی چای به آب را "میزان طلایی" میگویند. این میزان حدود 2 گرم (یک قاشق چای خوری) برای هر فنجان 8 انسی است، که البته امروزه از فنجان ها و ماگهای بزرگتری که حتی به دو برابر فنجان های سنتی میرسند استفاده میشود که باید بر حسب مقدار حجم آب داخل فنجان، میزان چای را تغییر داد. در خصوص چای سفید و اولونگ که معمولا برگهای بازتری دارند یک قاشق سرپر و برای چای های باروتی که برگهای فشرده تری دارند یک قاشق سرخالی در نظر بگیرید و طعم چای را در هر نوبت دم کردن به دقت تست کنید تا به بهترین طعم دلخواه خود دست پیدا کنید، در نهایت این شما هستید که میزان چای را مشخص میکنید و آن را کافی یا نا کافی میدانید.

در خصوص دمنوش ها به این دقت کنید که در حال دم کردن چه گیاهی هستید در صورت دم کردن گیاهانی که برگهای بزرگ و زخیم  باز دارند مقدار بیشتری گیاه را داخل قوری یا فنجان بریزید ،  و برای گیاهانی که لطیف و ریز هستند مقدار کمتری در نظر بگیرید. به طور کلی نمیتوان مقدار ثابتی را پیشنهاد کرد و بهتر است با امتحان کردن به اندازه ی دلخواه خود برسید)

4. حرارت

دمای ایده آل برای دم کردن چای به نوع چای بستگی دارد، آب جوش (آب 100 درجه ) برای نوع چای  سیاه  و چای اولونگ دارک دمای مناسبی است. این نوع چای ها برگ های محکم تری دارند و برای اینکه طعم ، عطر، خواص،  انتی اکسیدانها و... خارج شود نیاز به آب جوش با درجه حرارت 100 درجه هست. اما برای دم کردن چای هایی با برگهای لطیف تر مثل چای سبز، چای سفید، چای اولونگ از آب با درجه ی کمتر استفاده کنید. در صورتی که برای چای هایی با برگ های لطیف تر از آب با دمای خیلی بالا استفاده کنید طعم تند و تلخی پیدا میکند، اگر حرارت آب خیلی پایین باشد چای بدون طعم و مزه میشود و کیفیت چای پایین می آید. برای دانستن اینکه آب چه درجه حرارتی دارد میتوانید آبی که جوش هست را آب 100 درجه در نظر بگیرید و 5 دقیقه بعد از جوش را آب 80 درجه در نظر بگیرید. به این ترتیب برای دم کردن چای های سبز، سفید و اولونگ بعد از جوشیدن آب 5 دقیقه صبر کنید و سپس آب را روی برگهای چای بریزید. به طور کلی هر چه رنگ برگ های چای تیره تر باشد و برگها بیشتر در هم تنیده شده باشند مثل چای سیاه و اولونگ دارک نیاز به حرارت بیشتری برای دم شدن دارند و هرچه برگهای چای روشن تر و صاف تر  باشند مثل چای سفید ، سبز و اولونگ دمای کمتری نیاز است تا چای دم بکشد.

در خصوص اکثر دمنوش ها درجه آب مناسب 80 تا 90 درجه میباشد به این منظور سعی کنید از آب نیم جوش برای تهیه دمنوش استفاده کنید(آب نیم جوش به آبی گفته میشود که روی حرارت  یک یا دو قل اول را میزند یا زمانی که آب کتری سرو صدا میکند)


5. زمان دم گذاشتن چای و دمنوش

زمان زیاد برای چای  باعث تلخی طعم چای میشود و زمان کم هم فرصت دم شدن به چای را نمیدهد. هر چه برگها لطیف تر باشند نیاز به زمان کمتری برای دم کشیدن دارند.

در خصوص دمنوش ها حدودا 5 دقیقه برای اکثر دمنوش ها زمان مناسبی است، زمانی که رنگ گیاه پدیدار شد یعنی دمنوش دم شده است و مانند چای سیاه لازم نیست دمنوش ها را مجدد روی حرارت قرار دهیم، در واقع دمنوش ها به شیوه ی چای سبز و چای سفید و چای اولونگ دم میشوند و نیازی به حرارت مجدد بعد از اضافه کردن آب جوش ندارند.

6. ظروف مناسب برای دم کردن چای و دمنوش

ظروف جوشاندن آب: بهترین آب جوش ، آبی است که در اثر حرارت ملایم به جوش آمده باشد به همین دلیل توصیه میشود از وسایلی مثل کتری برقی و ماکروویو برای جوشاندن آب استفاده نکنید. بهترین وسیله سماور و کتری روی اجاق گاز میباشد.

قوری : ظروف مناسب در فرایند دم شدن بسیار مهم است، وقتی آب داغ اضافه میشود حدود 5 دقیقه زمان میبرد تا چای دم بکشد

بهترین گزینه قوری یا فنجان چینی میباشد زیرا این ظروف موادی را به خود جذب نمیکنند. سعی کنید اندازه ظرف شما متناسب با مقدار دمنوشی که قصد تهیه آن را دارید باشد، به این صورت که دو سوم ظرف پر و بقیه ی فضای ظرف خالی باشد . برای بهترین نتیجه برگها باید فضای کافی برای تماس با آب و دم کشیدن داشته باشند ، اگر قوری یا فنجان شما داخلش سبد قرار دارد سبد پهن و عمیق باشد ، سبد داخل قوری یا فنجان هرچه بزرگتر باشد فضای بهتری به برگها میدهد و عصاره ی گیاه بهتر خارج میشود. در صورت عدم دسترسی به ظرف چینی از ظروف سرامیکی ، شیشه ای یا پیرکس استفاده کنید. ترجیحا درب ظرف در هنگام دم کشیدن دمنوش یا چای بسته باشد و در صورتی که از ظرف بدون درب استفاده میکنید زمان بیشتری برای دم شدن بدهید.

نکته:این نوع نوشیدنی ها رو با محصول شرکت ایده آل نگار خاورمیانه امتحان کنید

 

 

دیدگاه های کاربران







ایمیل شما برای عضویت در خبرنامه